سلام
شما اگه بخای مدلسازی بصورت حرفه ای و با دیتیل بالا کار کنی و مدلهای با جزئیات بالا بزنی که زیبراش رو بهت پیشنهاد میکنم . گرچه در تری دی مکس و مایا هم میتونی مدلسازی کنی اما نه با اون دیتیل بسیار بالای زیبراش .
در جلوه های ویژه هم نرم افزارهای قدرتمند بسیاری میتونند نقش ایفا کنند: مایا - تری دی مکس - هودینی - ریل فلو- سینما فور دی و ...
در خصوص انیمیشن و انیمیت هم مایا رو بهت پیشنهاد میکنم که گراف ادیتور بسیار خوبی داره و نسبت به مکس خیلی راحت تر و بهتر هستش .
برای جلوه های ویژه نیوک و افتر افکتس هر کدوم محاسن و معایب خاص خودشونو دارند و نمیشه یکی رو به دیگری ترجیح داد. چون از هردوتاش میتونی استفاده کنی. البته بستگی به نوع کار و صد البته سلیقه خودت داره !
نرم افزار افتر افکتس اختصاصا برای موشن گرافیک نیست . گرچه یکی از کاربردهای خوب این نرم افزار به موشن گرافیک اختصاص داره ولی در عرصه موشن گرافیک c4d حرفهای بسیار خوبی برای گفتن داره و البته افتر افکتس هم مورد استفاده خودش قرار می گیره .
به هر حال با توجه به نوع هدف و نوع خروجی ای که میخای باید از بین دنیای نرم افزارها کیس مناسب خودتو انتخاب کنی .
اگه در خصوص جلوه های ویژه میخای صرفا به شبیه سازی سیالات و مایعات بپردازی که ریل فلو رو بهت پیشنهاد میکنم اگر هم میخای در زمینه عناصری مانند آب و آتش و خاک فعالیت کنی که نرم افزار های مختلفی از جمله مایا ، تری دی مکس ، هودینی و البته ریل فلو فعالیت می کنند و در زمینه شبیه سازی انفجارها هودینی از همشون بهتر هستش .
اینکه بخای اولویت بندی کنی و از کدوم نرم افزار شروع کنی بستگی به اون هدفی داره که مد نظرت هستش . و طبعا هیچکسی نمیتونه بگه که از کدوم نرم افزار شروع کن بجز خودت که میدونی چه هدفی رو میخای شروع کنی و برات در اولویت هستش .
موفق باشی دوست من